Obrtničko učilište

NEW IMPULSES ARE OUR CHANCE

Obrtničko učilište domaćin projekta mobilnosti (PLM)

Projekt pod naslovom NOVÉ IMPULZY SÚ NAŠOU ŠANCOU / NEW IMPULSES ARE OUR CHANCE slovačkog partnera OZ MOHYLA iz gradića Stropkov u rujnu ove godine provodio se u Zagrebu i okolici.

Domaćin i organizator ovog projekta u Hrvatskoj, Obrtničko učilište, ugostilo je 10 sudionika iz Slovačke koji su kroz dva tjedna mobilnosti (PLM) stjecali znanja o agroturizmu te o uzgoju lana i njegovoj obradi (teoretski i praktično).

Agroturističkim posebnostima u Hrvatskoj podučili su ih Ivica Marinić te obitelj Šimanović (www.simanovic.hr) na svojem gospodarstvu u Donjoj Zdenčini, a o hrvatskim iskustvima u uzgoju i obradi jedne gotovo zaboravljene poljoprivredne kulture svoja znanja i iskustva prenijeli su im Jasminka Butorac i obitelj Prodan iz Posavskih Brega koja njeguje dugogodišnju tradiciju uzgoja i obrade lana na području Zagrebačke županije.

Svečanoj podjeli na imanju u okolici Ivanić Grada nazočio je i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad koji je sudionicima projekta uručio certifikate te je svečanom podjelom uspješno zaključen i ovaj projekt Obrtničkog učilišta.

  • “Uvijek sam spreman učiti, no nisam uvijek spreman biti poučavan.” Winston Churchill
  • "Živi kao da ćeš sutra umrijeti. Uči kao da ćeš živjeti vječno.” Mahatma Gandhi
  • “Mudrost nije rezultat školovanja nego cjeloživotnog nastojanja da je se razvije.” Albert Einstein
  • “Promjena je konačni rezultat svakog stvarnog učenja.” Leo Buscaglia
  • "Najljepša stvar kod učenja je to što ti ga nitko ne može oduzeti.” B. B. King