Obrtničko učilište

ACROSS projekt

Projekt nastoji ojačati kapacitete strukovnih obrazovnih institucija i organizacija tržišta rada kako bi se smanjile praznine između raspoloživih vještina i potražnje tržišta za isporuku inovativnih alata te premostiti takve razlike s naglaskom na dva glavna načela: održivi razvoj u tzv. zelenoj ekonomiji i ocjenjivanju transverzalnih vještina kao prenosivih vještina u vrijeme velike nezaposlenosti i restrukturiranja.

Projekt nastoji, u skladu s EU 2020 strategijom i konceptom "održivog rasta", približiti "zeleno" kao skup održivih proizvodnih aktivnosti diljem raznih sektora, a ne u jednom sektoru po sebi , i "zelenih poslova", kao modalitet - na temelju uravnotežene mješavine mekih i tvrdih vještina - baviti se strukturnim promjenama i održivom restrukturiranju sektora kao posljedici globalizacije i potrebe za više ekoloških pristupa produktivnosti.

ACROSS promiče koncept prijenosnih vještina, a također uključuje i osobe u riziku od isključenosti u svoj cilj i kao krajnje korisnike. Projekt također odgovara na 4. prioritetno područje 2012-14: "Transverzalne ključne kompetencije, edukacija poduzetnika, inovativna okruženja za učenje". Razvijen je da doprinosi ciljevima strateškog partnerstva, poboljšanjem zapošljavanja među-sektorske zelene ekonomije, izgradnju alata za procjenu transverzalnih i prijenosnih vještina, uključujući i takve alate u pružanju profesionalnog usmjeravanja, savjetovanja i podrške tokom cijeloga ciklusa razvoja ljudskog kapitala.

Vrsta projekta
Erasmus +, Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse - strateška partnerstva za strukovno obrazovanje i osposobljavanje

Domena: zeleni poslovi, mladi

Obuhvaćen teritorij: Lille (FR), Zagreb (HR), Lisabon (PT), Stuttgart (DE), Venecija (IT), Bruxelles (BE), Tietgen (DE), Utrecht (NL), Emilia-Romagna (IT), Rauma (FI).

Trajanje: 01/01/2015 – 31/12/2017 (36 mjeseci)

Voditelj projekta
Tandem Plus - Francuska www.tandemplus.org

Web stranica projekta
http://greenyourskills.wixsite.com/across

  • “Uvijek sam spreman učiti, no nisam uvijek spreman biti poučavan.” Winston Churchill
  • "Živi kao da ćeš sutra umrijeti. Uči kao da ćeš živjeti vječno.” Mahatma Gandhi
  • “Mudrost nije rezultat školovanja nego cjeloživotnog nastojanja da je se razvije.” Albert Einstein
  • “Promjena je konačni rezultat svakog stvarnog učenja.” Leo Buscaglia
  • "Najljepša stvar kod učenja je to što ti ga nitko ne može oduzeti.” B. B. King