Obrtničko učilište

Sudjelovanje na tečaju "Intercultural learning and Cultural Diversity in Classroom"

Tamara Vojvoda i Danijel Đekić sudjelovali su na strukturiranom tečaju Intercultural learning and Cultural Diversity in Classroom. Tečaj je održan od 15. do 21. rujna 2019. u Bologni, Italija. Na tečaju su sudjelovali nastavnici i treneri od osnovne i srednje škole pa do obrazovanja odraslih iz Njemačke, Finske, Češke i Islanda.

Kroz tečaj su sudionici razvili osviještenost o drugim kulturama te usvojili metode i alate za pristup multikulturalnoj nastavi. Tijekom sedmodnevnog tečaja, obrađivale su se teme stereotipa i predrasuda, vlastitog identiteta, interkulturalne komunikacije, empatije, tolerancije, inkluzije te povjerenja. Sudionici su usvojili alate i metode kako osvijestiti navedene koncepte te ih primijeniti u vlastitom radu za razvoj inkluzivne, multikulturalne i tolerantne učionice.

Jedan od zanimljivijih i praktičnih dijelova tečaja je bilo razgled grada organiziran od strane migranata, koje organizira neprofitna udruga Next Generation Italy. Voditelj obilaska (inače Talijan s pakistanskim porijeklom) vodio je sudionike kroz dijelove Bologne u kojima živi najveći broj osoba s migrantskom pozadinom, pritom je objašnjavao na vlastitom primjenu što znači biti stranac u nekoj kulturi i kako pronaći i definirati vlastiti identitet.

Sudionici su također posjetili i srednju školu Istituti di Istruzione Superiore Aldini Valeriani s preko 2.000 učenika i 300 nastavnika. Nastavnici u školi su predstavili načine, metode i alate koje koriste u nastavi s učenicima i stvaranju inkluzivne učionice.

Komentari

Još nema komentara na ovaj članak. Budite prvi!