Obrtničko učilište

Jednostavni poslovi u zanimanju pečenjar/ka

Voliš raditi u kuhinji? Želiš naučiti kako napraviti najbolji roštilj ili ražanj? Uključi se u program osposobljavanja za jednostavne poslove pečenjara u okviru kojeg ćeš steći sva potrebna znanja i vještine za vrhunsku pripremu pečenja. Kroz program osposobljavanja savladat ćeš postupke pripremanja različitih vrsta mesa i mesnih proizvoda za roštilj, ražanj i kuhanje.

Nauči:

  • rukovati alatom, strojevima i uređajima u kuhinji na ispravan način vodeći računa o osobnoj i radnoj higijeni
  • upotrijebiti živežne namirnice u pripremi pečenja
  • koristiti različite vrste roštilja i ražnja u pripremi pečenja i priloga
  • pripremiti različite vrste pečenja od različitih vrsta mesa i mesnih proizvoda i različite vrste priloga uz pečenje
  • poslužiti odgovarajuće piće uz pečenje
  • komunicirati s gostima na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona
  • primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći

Uvjeti upisa: završena osnovna škola, navršenih 16 godina

Zaposli se! Poslodavci u sektoru turizma i ugostiteljstva suočeni su s nedostatkom kvalitetne radne snage. Zbog nedostatka radne snage, cijena rada u turizmu povećava se iz godine u godinu. Velika je potražnja za gotovo svim zanimanjima u ovom sektoru pa tako i za jednostavnim poslovima pečenjara/ke.

Trajanje: 160 nastavnih sati